jandarmProcurorii arădeni au dispus reţinerea unui bărbat din municipiul Arad, după ce acesta a încercat să înjunghie un jadarm care era în timpul serviciului, în incinta unui complex comercial din municipiu.
Duminică seara, în jurul orei 21.00, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad s-a aflat în serviciu de menţinere a ordinii publice, în zona unui complex comercial din municipiu. La un moment dat, un bărbat s-a apropiat de unul din jandarmi şi a încercat să îl lovească cu un cuţit cu lungimea de 28 de centimetri. Prezenţa de spirit l-a făcut pe jandarm să blocheze lovitura bărbatului, reuşind astfel să nu fie rănit. Bărbatul a fost imobilizat şi încătuşat, iar la stabilirea identităţii acestuia, a rezultat că este vorba de Vasile Roşu, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Arad. „În prezent cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, reţinerea inculpatului Vasile Ioan Roşu, cercetat sub aspectul săvârşirii  infracţiunii  de tentativă de omor deosebit de grav.
„Din  probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în seara zilei de 27 octombrie, în incinta unui complex comercial din municipiul Arad, inculpatul Roşu Vasile Ioan a atacat cu un cuţit de mari dimensiuni un jandarm care se afla în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, din cadrul IJJ Arad”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Anterior incidentului, echipajul de jandarmi fusese chemat pentru a constata comiterea unui furt din complexul comercial şi urmau a identifica persoana suspectă.
Claudia Gavra

Recomandările redacției