Ca și cum boala în sine, suferința și sistemul social prea stufos nu ar fi de ajuns ca viața unei persoane cu dizabilități să fie un adevărat calvar, multe persoane cu handicap întâmpină alte probleme, dintre cele mai grave.

Un tânăr arădean bolnav, rămas fără mamă și internat într-un centru social nu reușește să își obțină drepturile de persoană cu handicap din cauza… medicului de familie. Mai mult, nici familia nu îi este alături.

Felix Ban, în vârstă de 32 de ani are o soartă grea, acesta fiind diagnosticat cu epilepsie acum nouă ani. Bărbatul a făcut și un accident vascular în urma căderilor repetate și a rămas cu sechele și semipareză la o mână. Mai mult, tot pe fondul stării de sănătate agravate, Felix și-a rupt șoldul. Acesta își condamnă fratele și cumnata că nu îl susțin în efortul de a obține drepturi financiare de handicap.

Situația este gravă însă, pentru că bărbatul își acuză medicul de familie din municipiu, că refuză să îl ajute să beneficieze de consult și tratament de specialitate și implicit de pensie de handicap. Felix spune că medicul său de familie din municipiu, cu știrea famiiei sale nu vrea să îi semneze acte necesare pentru demersurile necesare obținerii dreptuilor pe care ar trebui să le aibă. „Mă tem pentru viața mea, pentru că nu mai pot merge nici la Spitalul Județean, nici la alți medici de specialitate. Am nevoie de consult, de tratament și de acte ca să pot lua pensie de boală și handicap, precum și de pensie de urmaș după mama mea decedată. Medicul nu vrea să îmi dea niciun act, nici măcar o trimitere pentru internare. Este rău intenționat, refuză să mă ajute și complotează cu familia mea, pentru ca eu să stau interat, fără bani într-un centru social în județ“, spune Felix.

Bărbatul primește în prezent doar câteva milioane pe care riscă să le piardă dacă nu merge la consult periodic, pentru drepturile de persoană cu dizabilități. Acesta a ajuns să ceară bani de la necunoscuți ca să își poată lua medicamente și alte lucruri de care are nevoie. Felix a sezizat Poliția și cere să i se facă dreptate. Vom reveni cu amănunte!

Recomandările redacției