Țigările rămân în continuare o afacere din care oamenii cred că reușesc să iasă cu bine după ce ajung să câștige o anumită sumă de bani. Din nefericire pentru mulți dintre ei, oamenii legii îi prind și ajung să plătească poate mult mai mult decât au reușit să câștige. 

Astfel, încă o persoană a fost prinsă cu o cantitate uriașă de țigări provenite din contrabandă. S-a întâmplat miercuri, 26 februarie,  în jurul orei 18.00. Un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu, a depistat pe o stradă din municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 33 de ani, care avea asupra sa 15.000 pachete cu țigări netimbrate.

Bărbatul se afla într-un autoturism staționat pe marginea carosabilului, iar la vederea jandarmilor a afișat un comportament suspect. Având în vedere acest aspect, jandarmii au trecut la legitimarea acestuia.

La verificările efectuate, jandarmii au descoperit în interiorul autoturismului, 15.000 pachete cu țigări netimbrate și suma de 23.650 lei. Întrebat de proveniența țigărilor și a sumei de bani, bărbatul nu a putut da nicio explicație.

Pe numele persoanei în cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Țigările netimbrate, autoturismul folosit la transportul acestora și suma de bani, au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Recomandările redacției