SAMSUNGSfârşit cumplit pentru un bătrân în vârstă de 74 de ani din Arad. Acesta a murit după ce în locuinţa sa a izbucnit un incendiu iar focul a ars mocnit. Când a simţit că ceva se întâmplă, cu ultimele puteri, pensionarul a mers în încăperea alăturată pentru a vedea des­pre ce este vorba dar a fost răpus de fumul înnecăcios. Vecinii au fost cei care şi-au dat seama că ceva nu este în regulă şi au chemat pompierii.
Bătrânul de 74 de ani locuia singur într-un apartament situat într-un imobil vechi din centrul oraşului. Îi ţineau companie şi îi alinau bătrâneţile un papagal şi un căţel. Azi-noapte însă, cel mai probabil un scurt-circuit a stat la baza producerii unui incendiu în încăperea alăturată de cea în care dormea acesta. Mirosul l-a trezit din somn dar în încercarea de a stinge focul, bătrânul a căzut pe jos şi nu s-a mai putut ridica.
„Era singur, avea doar anima­lele. Cine ştie ce s-a întâmplat? Pro­babil un scurt-circuit, nu ştim. Era fum mare în casă atunci când au intrat pompierii. Ne-am gândit că s-a întâmplat ceva cu el pentru că nu am văzut nici un semn de viaţă şi plus că se simţea un miros ciudat. Am înţeles că l-au găsit căzut pe jos, probabil mergea spre uşă, să aeri­sească, cine poate şti. Ne pare tare rău că s-a întâmplat una ca asta cu el şi că a avut parte de un sfâr- şit tragic”, au povestit vecinii bătrânului.
O vecină din imobil a fost cea care a dat alarma în această dimineaţă. Când a observat că bătrânul nu dă nici un semn de viaţă s-a gândit la ce e mai rău. Presimţirile sale s-au adeverit în momentul în care pompierii au intrat în locuinţă. Un fum puternic făcea aerul irespirabil.
„În urma unui apel la 112 am fost solicitaţi în Piaţa Avram Iancu la  o locuinţă particulară pentru stingerea unui incendiu şi pentru scoaterea din casă a unei posibile victime. Ne-am deplasat la faţa locului cu o autospecială şi şase subofiţeri dar şi cu o ambulanţă. La sosirea echipajului, incendiul se manifesta într-o cameră, unde a ars un televizor şi un pat. Proprietarul a fost scos afară dar din păcate era decedat. Intervenţia a fost foarte dificilă deoarece în locuinţă era foarte mult fum. Cauza incendiului este în curs de stabilire”, a declarat căpitan George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
Singurele care au scăpat cu viaţă au fost animalele sale de companie. Au fost scoase afară din locuinţa afectată de incendiu iar acum sunt în grija vecinilor. Trupul bărbatului a fost transportat la medicina legală pentru ne­cropsie. Rudele sale vor fi anunţate şi vor începe pregătirile pentru a-l înmormânta creştineşte.
Cazul său pare tras la indigo cu cel al unui alt bătrân care a murit tot intoxi­cat cu fum exact în urmă cu o săptămână, tot în municipiu. Astfel de cazuri sunt des întâlnite în sezonul rece, atunci când oamenii recurg la diferite metode pentru a-şi încălzi locuinţele.

Recomandările redacției