Un bărbat din Chișineu-Criș, lăsat fără aproape 300 de litri de țuică

0
668

Producțiile de țuică și vin sunt cele care iau amploare în această perioadă a anului. De obicei, toamna este anotimpul ce decide cam de ce cantitate de alcool se poate bucura fiecare persoană care se ocupă cu asemenea producție. Pentru un bărbat din Chișineu-Criș însă, cantitatea uriașă de alcool pe care a reușit să o producă nu a fost un motiv de bucurie. Din nefericire pentru el, bărbatul a fost prins detinând cu mult peste limita admisă. 

Astfel, în timp ce polițiștii orașului Chișineu-Criș au desfășurat, vineri, în data de 15 noimebrie a.c., o percheziție la domiciliul unui bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, ei au depistat o  cantitate usiașă de băuturi alcoolice. Aici s-au găsit nu mai puțin de 288 de litri de țuică, 73 de litri de vin, precum și un cazan funcțional pentru distilat alcool. Pe lângă cei 161 de litri pe care îi avea peste limita admisă, el nici nu deținea documente legale pentru cazanul cu care făcea tot acest alcool.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal a peste 200 litri de băuturi spirtoase în vederea comercializării, conform Codului Fiscal care prevede că deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a : 40 de litri alcool etilic, 200 de litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare altele decât bere sau vinuri constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

De asemenea, bărbatului i-au fost indisponibilizați toți cei 288 de litri de țuică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.