Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un bărbat din Ecuador care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un document de identitate spaniol care aparţinea altei persoane.

În data de 07.09.2022, în jurul orei 04:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate și un pașaport biometric, ambele având însemnele autorităților din Spania.
Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.
În urma controlului efectuat de către polițiștii de frontieră, asupra persoanei a fost găsit un document de identitate, stabilindu-se faptul că bărbatul este cetățean din Ecuador, în vârstă de 23 de ani.
Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției