tutunPoliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand au descoperit cantitatea de 12,350 kilograme tutun pe care un român intenţiona să o introducă ilegal în ţară. Tutunul era ascuns sub scaunele autoturismului.
În data de 6 august, în jurul orei 22.00, s-a prezentat la controlul de frontieră cetăţeanul român Ilie Cristian D., în vârstă de 45 de ani, din judeţul Hunedoara, conducând un autoturism marca „Dacia Logan”.
La controlul specific efectuat, s-a descoperit cantitatea de 12,350 de kilograme tutun de fumat ambalat în 87 pungi a 130 de grame fiecare pe care era inscriţionat „Golden Gate” şi opt pungi a 130 de grame fiecare pe care era inscripţionat „Golden Gate Special Red”. Persoana în cauză a declarat că tutunul a fost achiziţionat de la un magazin din Ungaria şi intenţiona să-l introducă în ţară pentru uz propriu. Întreaga cantitate de 12,350 kilograme, în valoare de 4.200 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării deoarece depăşea limita legală.
„Pentru numitul Ilie Cristian D., poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita legală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției