braconajCu unelte interzise dar cu gândul că va merge cu siguranţă acasă cu peşte cu bărbat şi-a aşezat ustensilele pe malul Mureşului. Zona nu era foarte circulată aşa  că acesta nu s-a gândit că va fi deranjat de nimeni. Planurile sale au fost însă date peste cap de către jandarmi, care împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură – Filiala Ardeal, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional în domeniul piscicol.
Astfel, în timpul acţiunii ce a avut loc în zona oraşului Lipova, jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică din localitate au prins în flagrant un tânăr în vârstă de 34 de ani, în timp ce pescuia prin metoda greblare. Peştele viu, din speciile morunaş şi scobar, găsit în bagajul acestuia, a fost eliberat în apă iar unealta găsită a fost ridicată şi va fi confiscată.
Aşa că pescarul de ocazie a plecat acasă fără peşte dar cu o amen­dă în valoare de 600 de lei şi riscă să se aleagă cu un dosar penal pentru braconaj.

Recomandările redacției