Un cetățean din Palestina a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Marți, în jurul orei 13.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat  în zona de responsabilitate, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp.

Persoana în cauză, care nu își justifica prezența în zona de frontieră, a fost dusă la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că este  un cetăţean din Palestina, în vârstă de 46 de ani, solicitant de azil pe teritoriul României.

Bărbatul a declarat că intenţiona să treacă ilegal frontiera în Ungaria,  pentru a ajunge în Italia. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față  de cetățeanul palestinian,  la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale.

 

 

Recomandările redacției