crimaUn bărbat de 47 de ani, a decedat, duminică noaptea, după ce a fost bătut în curtea propriei locuinţe, în localitatea Sânpetru German. Poliţiştii au reţinut trei suspecţi, dintre care unul minor. În momentul de faţă aceştia sunt anchetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tri­bunalul Arad. Alte trei persoane sunt cercetate în stare de libertate, pentru com­- pli­citate la furt.
Luni seara, cei trei suspecţi, cu vârstele cuprinse între 17 şi 25 de ani, au fost reţinuţi şi anchetaţi de poliţişti şi procurori, şi au fost aduşi cu mandat de reţinere, în arest în incinta IPJ Arad.
Duminică seara, presupuşii ucigaşi se aflau la un local din Sânpetru German, unde victima ar fi povestit că acasă deţine suma de 1.000 de lei. După ce bărbatul a plecat, cei trei şi-au pregătit atacul, pentru a sustrage suma de bani. S-au deplasat la locuinţa victimei, au sărit gardul şi l-au chemat să iasă afară din casă. Doi dintre ei l-au aşteptat, iar al treilea stătea ascuns, pregătit să-l atace. Acesta l-a lovit în cap cu o bucată de lemn, iar, după ce a căzut la pământ, cei trei i-au aplicat lovituri cu picioarele până l-au lăsat inconştient. Bărbatul a decedat ulterior, la spital, unde  degeaba au mai încercat medicii să-l resusciteze, întrucât rănile provocate nu erau compatibile cu viaţa. Cei trei suspecţi, doi din Felnac şi unul din Sânpetru German, sunt audiaţi de procurori, fiind cercetaţi pentru omor deosebit de grav.
Presupuşii ucigaşi n-au reuşit să găsească suma de bani despre care vorbea victima. Procurorul Ioan Sorin Iercoşan s-a deplasat, ieri dimineaţa, în jurul orei 11.30, la Sânpetru German, pentru a ancheta crima. „Sunt cercetate şase persoane, dintre care trei, pentru omor deosebit de grav şi violare de domiciliu, iar celelalte trei pentru complicitate la furt.  Cei trei suspecţi au intrat în curtea victimei, în timp ce ceilalţi trei au rămas afară. Aceştia l-au strigat pe bărbat, pentru a-l determina să deschidă uşa, apoi au discutat la uşa locuinţei cu victima, după care, în timp ce se pregătea să-i însoţească la bar, unde urmau să consume băuturi alcoolice, unul dintre inculpati, P.C., a luat din grămada de lemne, un par şi s-a îndreptat spre ușa casei. I-a aplicat victimei o lovitură cu parul în cap, aceasta căzând la pământ. Profitând de starea victimei, cei trei i-au căutat prin buzunare şi întrucât n-au găsit nimic, au escaladat înapoi gardul şi au părăsit casa, unde s-au întâlnit cu ceilalţi trei, care erau afară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Ursu. Moartea victimei a  survenit în urma unui traumatism cerebral acut, deschis cu plagă. Ieri dimineaţa, cei trei suspecţi principali, au fost prezentaţi cu mandat de arestare pre­ven­tivă, doi dintre ei, pentru 29 de zile, iar al trei­lea, fiind minor, va fi arestat pentru 19 zile.
Claudia Gavra

Recomandările redacției