Agresivitatea unora atinge cote maxime. Se pare că mulți nu sunt capabili să își controleze furia în momentele tensionate și așa se ajunge la bătăi aplicate în special asupra soțiilor, concubinelor sau mamelor. Sfârșitul de săprămână care a trecut nu a fost unul lipsit de evenimente neplăcute în mai multe familii.

Polițiștii au fost chemați să intervină și să aplaneze conflictele ce au izbucnit în mai multe familii și care puteau să se sfârșească tragic dacă nu erau chemate autoritățile. Astfel, polițiștii arădeni au emis, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe ordine de protecție provizorii.

Primul caz l-a avut în centrul atenției pe un bărbat de 47 de ani, din Șeitin. El și-a lovit cu pumnii și palmele peste față și cap și și-a amenințat cu moartea concubina de 40 de ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun.

Mai departe, al doilea caz a fost unul în care, la data de 20 octombrie a.c., un bărbat de 40 de ani, din Nădlac, și-a amenințat cu acte de violență fratele și părinții, în timp ce se afla la domiciliul acestora.

În aceeași zi, un bărbat de 32 de ani, din Șepreuș, pe fondul unor neînțelegeri și aflându-se sub influența alcoolului și-a amenințat bunica de 75 de ani, adresându-i și cuvinte și expresii jignitoare.

Așa, pentru că mulți nu reușesc să se stăpânească și consideră că violența este cea mai bună armă, ei ajung în vizorul polițiștilor și se aleg cu ordine de protecție provizorii. În cazul în care oricare dintre ei încearcă să revină la vechile obiceiuri, atunci pedeapsa va fi una mult mai aspră. Pentru moment însă, pe numele tututor agresorilor au fost emise doar ordine de protecție provizorii, pe o perioadă de 5 zile.

Recomandările redacției