Un bărbat din Sri Lanka, cu documentele altei persoane Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu au depistat un bărbat din Sri Lanka care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind documente care aparţineau altei persoane.

În data de 14.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasager într-un autoturism, un bărbat care s-a legitimat cu un pașaport simplu eliberat de autoritățile din Sri Lanka.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acesta a fost condus la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana este cetăţean din Sri Lanka, în vârstă de 39 de ani, care a intrat legal în România, însă a recurs la această metodă deoarece intenţiona să ajungă într-un stat din vestul Europei. Totodată, bărbatul a declarat că a obţinut documentul prezentat la control din Sri Lanka, de la un conaţional, ale cărui date de identitate nu le cunoaşte. Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmite purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Arad.

Recomandările redacției