Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un bărbat din Sudan care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, folosind un pașaport care nu îi aparţinea.

„În data de 27.09.2022, în jurul orei 05.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasager în trenul care circula pe relația București Nord-Budapesta, un bărbat care s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile din Sudan.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că, între persoana prezentă la control şi fotografia din document, există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. Persoana a intrat legal în România la începutul lunii iunie în baza paşaportului naţional şi a unei vize în scop de muncă, şi intenţiona să ajungă în mod fraudulos în Spaţiul Schengen”, a declarat declarat agent şef adjunct de poliţie, Claudia Liliana Ardelean.  

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției