droguriSăptămâna a început prost pentru un arădean în vârstă de 37 de ani din Vinga. Acesta s-a trezit la primele ore ale dimineţii cu poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate dar şi cu procurorii D.I.I.C.O.T. care i-au bătut la uşă pentru a-i percheziţiona locuinţa. Aceş­tia făceau cercetări deoarece îl con- ­siderau pe bărbat suspect de deţinere şi distribuire de droguri. Bănuielile lor au fost confirmate în momentul în care aproximativ 700 de grame de cannabis au fost descoperite de poliţişti la locuinţele sale.
„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, cu sprijinul poliţiştilor de la Postul comunal Vinga, au depistat şi reţinut un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Vinga, judeţul Arad, suspectat că deţinea şi distribuia dro­guri, pe raza localităţii. În urma percheziţiilor domiciliare efectu­ate în două imobile ce aparţineau suspectului, poliţiştii au depistat 680 de grame de cannabis”, a precizat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.
La finalul percheziţiilor, suspectul a fost luat pe sus şi adus la parchet pentru audieri.
La final, pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Arad, care au emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.
Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să rămână ani grei după gratii.
Alte două capturi de cannabis au fost făcute recent de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate ajutaţi de procurorii D.I.I.C.O.T.
(C.B.)

Recomandările redacției