Aproape 3.000 de țigări din pachete netimbrate au fost depistate în mai multe piețe din municipiu. Un bărbat și o femeie din Arad, au fost depistați în flagrant, de către un echipaj de jandarmerie, în timp ce ofereau spre comercializare 93 pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. Aceștia au fost depistați în Piața Mihai Vitezul, respectiv în Piața Fortuna din municipiu. De asemenea, la vederea echipajului de jandarmi, mai mulți comercianți și-au abandonat mărfurile de contrabandă și s-au făcut nevăzuți.

În urma verificărilor efectuate au fost descoperite, în diferite locuri din piețe, respectiv în lăzi cu fructe sau tomberoane pentru deșeuri, 54 pachete cu țigări netimbrate.

Pe numele celor două persoane depistate, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Țigările netimbrate au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Reamintim faptul că, în anul 2019, în urma acțiunilor desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, în scopul protejării populației împotriva activităților ilicite de comerț, au fost ridicate în vederea confiscării peste 123.000 de țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător.

 

Recomandările redacției