incendiuUn bătrân în vârstă de 81 de ani care locuia singur s-a stins, după ce locuinţa sa a fost cuprinsă de un incendiu puternic. Vecinii au fost cei care au observat focul şi au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. Câteva minute mai târziu, când locatarii de pe strada Emilian din Cartierul Bujac, locul unde s-a produs nenorocirea,  au observat că bătrânul nu e de găsit prin zonă, s-au gândit imediat la ce e mai rău şi au cerut şi ajutorul medicilor, aşa că echipajul SMURD a fost trimis în zonă.
Aşa cum proceda în fiecare zi pentru a se încălzi, bătrânul în vârstă de 81 de ani a făcut, sâmbătă după-masă, focul în sobă. A pus mai multe lemne, iar mai apoi s-a întins în cameră pe pat. Probabil, de la căldură, omul a adormit şi nu a mai sesizat ce se întâmplă în jurul său şi mai exact faptul că era cuprins de un fum înnecăcios ce venea chiar din bucătărie. „Eu am ieşit doar când m-a chemat vecina care mi-a spus că a luat casa  bătrânului foc. Stătea singur, el se îngrijea, nu ştiu dacă mai avea pe cineva”, a spus un locatar din zonă.
A fost găsit mort în pat
Zona a fost rapid împânzită de pompieri. Aceştia au intervenit prompt şi au încerat să limiteze pagubele. În primul rând au intrat în locuinţă pentru a vedea ce se întâmplă cu proprietarul imobilului. Acesta a fost găsit inert pe un pat din casă, a fost scos rapid afară şi predat echipajului SMURD. Medicii şi asistenţii au încercat minute în şir manevre de resuscitare, însă inima bătrânului a refuzat să mai pornească. Cel mai probabil, s-a intoxicat cu fum deoarece trupul său nu era ars de foc.
„În urma unui apel primit la 112 de la vecinii din zonă, ne-am deplasat la faţa locului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi opt subofiţeri. În plus a fost chemat şi echipajul SMURD deoarece proprietarul casei nu era de găsit.  La faţa locului s-a pătruns în imobil unde a fost găsit un bătrân inconştient. Acesta a fost rapid evacuat şi predat medicilor. Incendiul s-a manifestat cu violenţă, a pornit de la bucătărie şi s-a propagat şi în alte două încăperi ale casei. În plus exista posibilitatea extinderii şi la locuinţa vecină dar focul a fost oprit la timp”, a declarat căpitan George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspecto­ratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
După două ore de intervenţie incendiul a fost stins dar în urmă au rămas pagubele. Au ars bunurile din bucătărie, dar şi din alte încăperi, aproape toată casa fiind distrusă de foc.
Pompierii au deschis şi ei o anchetă pentru a stabili cu exactitate împre­jurările în care a pornit focul. Cel mai probabil din cauza sobei cu care se încălzea bătrânul şi care era amplasată prea aproape de lemnele uscate pe care acesta le aşezase în casă pentru a-i fi la îndemână.
Trupul său a fost transportat la morga din Arad pentru necropsie. Le­giştii vor stabili astfel cu exactitate ce a cauzat decesul bătrânului.

Recomandările redacției