legalaDramă fără margini într-o familie sărmană din Mândruloc. Unicul copil, un bebeluş în vârstă de opt luni de zile s-a stins în noaptea de sâmbătă spre duminică, cel mai probabil după ce s-a înecat într-o găleată cu apă. Deşi foarte aproape de el, părinţii nu au auzit nimic, iar atunci când au deschis ochii şi au sesizat ce s-a întâmplat, pentru cel mic era prea târziu.
Cei trei membri ai familiei, mama, tatăl şi bebeluşul, locuiau o încăpere sărăcăcioasă dintr-o casă din localitate. Pe timpul nopţii, cu toţii împărţeau acelaşi pat iar cel mic era aşezat la margine pentru a nu fi strivit de părinţi în timpul somnului. Această decizie avea însă să îi coste scump pe cei doi părinţi. Fără să se gândească la posibile consedinţe, aceştia au lăsat lângă pat o găleată cu apă pe care o foloseau pe timpul nopţii în cazul în care trebuia spălat copilul, pentru a nu fi nevoiţi să iasă în frig la fântână.
În somn însă, copilul a căzut din pat, direct cu mânuţele şi capul în găleată şi, nefiind auzit de părinţi, acesta s-a înecat cu apă. Puţin după miezul nopţii, mama s-a trezit pentru a vedea dacă pruncului său nu îi este foame şi speriată l-a găsit cu capul în găleată. L-a scos repede, a încercat singură să îl aducă în simţiri, l-a spălat iar mai apoi, abia când a constatat că nu poate face nimic a sunat la 112 pentru a cere ajutorul medicilor.
Echipajul SMURD s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, după ce în apelul primit la numărul de urgenţă se anunţa că un copil de câteva luni este inconştient şi nu respiră.
„În momentul în care am ajuns la solicitare, bebeluşul nu respira şi nu mai avea semne vitale. Din păcate nu se mai putea face nimic, deoa­rece copilul era mort”, au precizat medicii.
Şi poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care s-a produs nenorocirea. În urma primelor cercetări, oamenii legii spun că este vorba despre o moarte violentă. Mai multe detalii ne vor putea da însă abia după ce se va efectua ne­cropsia cadavrului bebeluşului.
Atunci se va stabili şi dacă împotriva părinţilor trebuie luate măsuri în condiţiile în care ar putea fi acuzaţi de neglijenţă.
Trupul copilaşului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean pentru necropsie.
În urma acestei tragedii, părinţii au fost serios afectaţi de moartea unicului lor fiu. Aceştia au început deja pregăti­rile de înmormântare dar cu siguranţă vor avea nevoie de ajutor deoarece sunt foarte săraci şi nu au din ce să plătească toate cheltuielile.

Recomandările redacției