permisPoliţistii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism fără a poseda per­mis de conducere.
În data de 20 iulie, în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră ce­tăţeanul român Ioan B., în vârstă de 36 de ani, din judeţul Bistriţa – Năsăud conducând un autoturism marca VW, înmatriculat în Ungaria.
Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat poliţistului de frontieră două documente care păreau a fi false (International Driver`S License, International Automobile Asociation Inc) pe care avea aplicată poza. Totodată, bărbatul a declarat că a obţinut permisul de conducere în anul 2004 de la autorităţile spaniole şi că nu deţine permis de conducere eliberat de auto­- rităţile române, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru verificări, în urma cărora s-a confirmat că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil.
„Bărbatului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.
(C.G.)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției