sirieniPoliţiştii de frontieră au depistat doi migranţi sirieni ascunşi într-un autoturism condus de un cetăţean bulgar. Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac, au depistat doi cetăţeni sirieni ascunşi într-un spaţiu special amenajat sub un autoturism Fiat Multipla.
În data de 11 iulie, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, ,s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul bulgar Miladinov S., în vârstă de 35 ani, la volanul unui autoturism Fiat Multipla, înmatriculat în Bulgaria.
La controlul specific, comportamentul şoferului (agitaţie, nelinişte, etc.) a trezit suspiciuni lucrătorilor noştri, fapt pentru care au procedat la efectuarea unui control fizic asupra maşinii. Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au descoperit, sub podeaua autoturismului, un locaş special amenajat, în care erau acunse două persoane de sex masculin.
Şoferul şi cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului pentru verificări şi cercetări. Astfel, a rezultat faptul că persoanele descoperite ascunse sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 21 respectiv 24 de ani, care doreau să ajungă în Spaţiul Schengen la familie. Aceştia au declarat că nu pot preciza cu exactitate locul unde s-au îmbarcat în autoturism, iar şoferului bulgar i-au dat suma de 100 de euro fiecare pentru a-i duce într-o ţară din spaţiul Schengen.
„Poliţiştii de frontieră au întocmit, pentru cele două persoane, lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanului bulgar lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu. Totodată, mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră.
(C.G.)

Recomandările redacției