Un centru destinat persoanelor cu dizabilități s-a deschis în Grădiște (+ galerie foto)

0
482

Proiectul ”Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități OPAL”  este finanțat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, cofinanțat de Consiliul Județean Arad și implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad. Capacitatea centrului este de 30 de beneficiari/zi, împărțiți în două grupe, în intervale orare diferite, cu respectarea standardelor de calitate și a normelor de prevenire a răspândirii SARS-Cov-2. DGASPC Arad estimează și prevenirea instituționalizării a unui număr de 45 de persoane cu dizabilități din comunitate ca urmare a deschiderii centrului de zi.

 „Beneficiarii direcți ai proiectului sunt persoanele adulte încadrate în grad de handicap accentuat, mediu și ușor, cu dizabilități mintale, psihice și asociate, din comunitate. Specialiștii noștri, angajații centrului, vor oferi acestora servicii care îi vor ajuta să își dezvolte abilitățile pentru o viață independentă și să se integreze social. De asemenea, vor fi oferite servicii de informare și consiliere, de pregătire pentru piața muncii și sprijin în vederea găsirii unui loc de muncă, de abilitare și reabilitare. Beneficiarii vor fi incluși în activități culturale și sportive, li se vor oferi servicii specializate de înfrumusețare și vor fi cooptați în activități de terapie ocupațională”declară Erika Stark, director general al DGASPC Arad.

Valoarea totală a investiţiei este de 680.842,54 lei, 310.110,00 lei fonduri nerambursabile; 34.457,00 lei contribuția proprie a DGASPC Arad și  336.275,54 lei cofinanțare din partea Consiliului Județean Arad, bugetul local pentru obiectivul de investiții. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

“Acest centru aduce un plus de valoare în serviciile sociale arădene. Suntem județ pilot în politicile publice în domeniul social, la nivel național, iar astfel de proiecte plasează Aradul în topul serviciilor sociale. Felicit echipa de proiect și sper să putem aduce un sprijin real, concret, familiilor care vor apela la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități Opal”, precizează Iustin Cionca , președintele Consiliului Județean Arad.  Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități OPAL Arad este situat în cartierul Grădiște, pe strada Mierlei, nr.58.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.