documentPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat un tânăr din Guineea care a încercat să treacă ilegal frontiera, fo­- losindu-se de documentul unei alte persoane. Tânărul nu numai că a plătit 2.500 de euro, pentru a obţine un do­cument pentru trecerea graniţei, dar a avut ghinionul să fie şi prins de po­liţiştii de frontieră.
În data de 10 august, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un permis de şedere eliberat de autorităţile italiene. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că per- ­soana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografie, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F., pentru cercetări.
În urma verificărilor specifice s-a stabilit că persoana in cauza este de fapt un cetăţean din Guineea, în vârstă de 21 de  ani. Acesta a declarat că a primit documentul de la un conaţional contra sumei de 2.500 de euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea sa ajungă în Franţa, la muncă. „Poli­ţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, co­misar-şef Daniel Iancu.
(C.G.)

Recomandările redacției