Un cetățean sârb a încercat să treacă granița cu documente false

0
675

Cetățenii care provin din țări problematice se folosesc de orice modalitate de a putea traversa granița, ajungând într-un final în vestul Europei. Una dintre modalități este și cartea de identitate falsă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak au depistat un cetăţean din Serbia, care s-a legitimat folosind o carte de identitate falsă emisă de autoritățile din Bulgaria.

Ieri,17.09.2020, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru control un cetăţean român, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România. Împreună cu acesta mai călătorea o persoană, de sex masculin, care s-a legitimat folosind o carte de identitate emisă de autorităţile din Bulgaria.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat de pasager,nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond al unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean din Serbia, în vârstă de 47 ani.

Când acesta a fost întrebat de modul în care acesta a făcut rost de actul flas,  bărbatul a declarat că a obţinut documentul de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 300 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals pentru cetăţeanul sârb, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.