Un cetățean din Turcia care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document turcesc falsificat, a fost depistat de poliţiştii de frontieră.
În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean turc, şofer al autoturismului marca Audi, tip A7, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport turcesc. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că fila informatizată din documentul prezentat la control este falsă, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituției, pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul turc C.C., în vârstă de 32 de ani și a intrat legal în țară în România, în baza documentului personal.
Tânărul a declarat că a obţinut documentul falsificat de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 1.700 euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Italia şi nu avea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen. „Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infrac­- ţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat Sorina Tocaciu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.
(C.G.)

Recomandările redacției