tehnicaPoliţistii de frontieră arădeni au depistat în P.T.F. Nădlac un cetăţean român, care conducea un autoturism care avea  certificatul de inspecţie tehnică fals. În data de 1 august, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Claudiu Iulian S., în vârstă de 33 de ani, din judeţul Constanţa, conducând un autoturism marca „Volskwagen Transporter”  înmatriculat în Bulgaria.
Cu ocazia controlului de frontieră, persoanei i s-a solicitat să prezinte la control, pe lângă documentele de identitate şi documentele autoturismului. Bărbatul a prezentat un certificat de inspecţie tehnică bulgăresc care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care şoferul a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.
În luna ianuarie a acestui an, ce­tăţeanul român Claudiu Iulian S., s-a deplasat în Bulgaria, unde contra unei sume de bani a cumpărat de la o firmă specializată verificarea tehnică a autoturismului, bărbatul neavând cunoştinţă că aceasta este falsă. „Cetă­ţeanului român Claudiu Iulian S., i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției