Un copil în vârstă de nouă ani din orașul Flămânzi, judeţul Botoşani, a ajuns în comă alcoolică la spital. Copilul a fost găsit inconştient pe un câmp din afara orașului. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani și polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Botoșani au declanșat două anchete în acest caz.
Incidentul a avut loc duminică seara, copilul fiind preluat și internat în secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, în stare gravă.
Medicii au stabilit, în urma examinărilor toxicologice, că minorul consumase alcool. „Copilul este internat în spital. Facem verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut incidentul și așteptăm rezultatele anchetei declan­șate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care urmează să stabilească şi ce măsuri trebuie luate în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Botoșani, Maria Carp, informează cotidianul.ro.
La rândul lor, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani spun că nu au primit încă o informare oficială din partea spitalului legată de situația copilului, însă s-au autosesizat și marți au început verificările în teren.
„Cu privire la acest caz, noi ne-am autosesizat. Nu am primit deocamdată o sesizare de la Spitalul de Copii și urmează să facem demersurile de identificare a copilului și a familiei pentru a se efectua mai departe evaluarea și a se stabili dacă acest copil se află în situație de risc și dacă se impune instituirea unei măsuri de protecție”, a declarat Mirela Damian, asistent social în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Recomandările redacției