frontieraTrei migranţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, în timp ce încercau să treacă în mod ilegal frontiera. Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Curtici au depistat un croat şi doi afgani, care intenţionau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, având intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 10.11.2014, în jurul orelor 11.05, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F Curtici au efectuat controlul specific la trenul I.C., care circulă pe relaţia Bucureşti – Budapesta, ocazie cu care au depistat doi bărbaţi care nu vorbeau limba romana si nu aveau nici un document de identitate asupra lor. Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate şi a declaraţiilor acestora s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni afgani, cu vârste de 18, respectiv 20 de ani, care intenţionau să treacă ilegal frontiera, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 11.11.2014, în jurul orelor 02.50, o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici a observant un bărbat, care se deplasa pe jos, peste câmp, spre frontieră. Acesta a fost reţinut pentru identificare la aproximativ 100 m de frontiera cu statul vecin şi apoi a fost condus la sediul P.F. pentru identificare. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean croat, în vârstă de 43 de ani, care intenţiona să treacă ilegal frontiera, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

„În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției