Un croitor din Zimandul Nou a rămas fără casă, după un incendiu devastator

0
183

focO întreagă familie din Zimandul Nou a rămas în plină iarnă fără agoniseala de o viaţă, după ce casa unde locuia, împreună cu toate anexele şi animalele din curte,  au fost mistuite de foc, urmare a unui incendiu devastator. Familia era una cu o situaţie mai specială, locuind într-o casă socială pusă la dispoziţie de Primărie.
Nenorocirea s-a petrecut zilele trecute, iar pentru stingerea incendiului a participat o întreagă armată de pompieri şi voluntari. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a participat cu două autospeciale de stingere, dar a fost ajutat şi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.
„Când am ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta violent la acoperişul casei, de fapt o anexă cu rol de locuinţă socială”, ne spune George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. „Locuinţa este construită din plăci OSB (lemn presat), deci este un material uşor inflamabil, aşa că în foar­te scurtv timp focul s-a extins şi la cele două camere. Am intervenit pen­tru stingere mai bine de două ore.”
Ca să vă daţi seama de amploarea incendiului, facem precizarea că flăcările au cuprins şi grajdul unde familia ţinea două capre şi câteva orătănii, acestea fiind, efectiv, carbonizate. De fapt, din câte ne spun pompierii, familia nu a reuşi să salveze mai nimic din agoniseala de o viaţă, excepţie făcând câteva bunuri dintr-una dintre camere.
Ceea ce a fost cel mai greu pentru pompieri nu a fost atât stingerea incendiului, ci efortul depus de a limita propagarea incendiului şi la alte case.
George Pleşca ne mai spune: „Cauza probabilă a declanşării incendiului este amplasarea necorespunzătoare a unui horn prin cele două plăci de OSB. Proprietarul, care, se pare, după numărul mare de haine şi de ţesături, era croitor, a îndesat mai multe cârpe între horn şi plăcile de lemn, pentru a izola hornul. Prin supraîncălzirea materialelor textile, acestea s-au aprins şi s-au extins la acoperiş”.
(D.D.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.