Ziarul nostru împlinește astăzi frumoasa vârstă de zece ani. Acum un deceniu, pe 6 decembrie 2007 vedea lumina tiparului primul număr din Glasul Aradului, ziar care avea să devină cu timpul principala sursă de informații pentru mulți arădeni, fie că este vorba despre arădeni care locuiesc în municipiu, fie în orașele și comunele din județ. Asta, în condițiile în care ziarul nu a prea ținut niciodată cont de un principiu care i-a îndobitocit pe mulți, acea corectitudine politică, care îi împiedică pe unii să spună adevărul verde-n față, să spună infractorului că-i infractor, țiganului că-i țigan, mincinosului că-i mincinos, escrocului că-i escroc și așa mai departe. Trebuie să recunoaștem însă că Glasul Aradului a făcut politică, dar numai politica cititorului, criticând deopotrivă stânga și dreapta, dreapta și stânga, atunci când au meritat să fie criticate, și lăudându-le, e adevărat, mai puțin, atunci când au meritat să fie lăudate (ca un făcut, din ce în ce mai rar în ultima vreme).
În cei zece ani care s-au scurs de la apariția primului număr, am demascat lăcomia și necinstea multor edili și politicieni, am scris despre abuzurile săvârșite de multe instituții, am relatat nemulțumirile oamenilor cauzate de măsuri ale autorităților locale și centrale, am scris despre protestele care au marcat societatea românească în acești zece ani, despre concedieri și tăieri de venituri, despre taxe și impozite prea mari, despre căldura mult prea scumpă, despre prețul mult prea mare al gazului, energiei electrice, al benzinei și motorinei, despre furturile de lemne din pădurile județului, despre străzi abandonate de autorități și despre imobile lăsate în paragină, despre ceea ce se întâmplă, bun sau rău, în comunele și orașele județului și despre modul în care își fac datoria angajații instituțiilor statului, am scris despre
cazuri sociale și despre arădeni remarcabili, care au reușit în viață, într-un
cuvânt, am încercat să fim ZIARUL ARĂDENILOR. Dacă mă întrebați pe mine, cred că am reușit.
Deși personal m-am alăturat echipei de aici la mai bine de un an de la apariția primului număr, mărturisesc că mă simt ca și cum am fost aici încă de la început. La împlinirea a nouă ani scriam că au fost ani frumoși, dar și grei, ani de muncă, dar și de împliniri, ani în care ziariștii de la Glasul au fost mereu alături de cititorii lor. Același lucru pot să îl spun și acum, când se împlinește un deceniu de când cotidianul nostru a apărut pe piața arădeană. În plus, nu aș putea să nu remarc că am ajuns să împlinim zece ani, în ciuda multor indivizi unși cu toate alifiile pe care i-am deranjat de-a lungul timpului, dar o vorbă românească spune că „nu mor caii când vor câinii”.
În încheiere, că tot e ziua lui Moș Nicolae, aș vrea să mă folosesc de acest prilej pentru a le ura tuturor cititorilor noștri care poartă acest nume și derivate din el, multă sănătate, fericire și un sincer La Mulți Ani! Și nu în ultimul rând: „LA MULȚI ANI GLASUL ARADULUI!!!”

Recomandările redacției