Un director al CJA, infectat cu COVID-19: Andrei Ando este internat la TBC

0
269

 


Noul coronavirus nu a infectat doar cadre medicale arădene, ci și angajați de instituții. Primul confirmat ca pozitiv pentru COVID -19, prin testare este Andrei Ando, directorul de Comunicare și Strategii al Consiliului Județean  Arad, implicat intens în acțiuni pentru limitarea extinderii virusului, în Arad.

Înainte ca Andrei Ando să confirme oficial că are coronavirus, se vehicula deja acest lucru în diverse cercuri.Am fost testat Covid-19 și sunt pozitiv. Am ajuns la Spitalul TBC, de astăzi (n.a marți) intru în medicamentația pentru pacienții în această situație. Probabil că prin contactele cu diferite persoane, în ultimele zile, m-am expus, chiar dacă am încercat să iau multe măsuri de precauție. Mă încearcă emoții ca pe orice persoană aflată în această situație, dar am încredere în tratamentul prescris de medicii arădeni și sper să revin cât mai curând la Consiliul Județean, să mă alătur demersurilor pentru limitarea efectelor pandemiei în județul Arad. Vă doresc tuturor sănătate și atitudine pozitivă, să trecem cât mai repede peste această experiență nedorită! Un gând bun și colegilor din Consiliul Județean, care rămân pe «baricade» împotriva virusului păcătos: spor la toate! Și nu uitați, cei care puteți, să stați acasă!“, a scris Andrei Ando, pe contul său de Facebook.

Situația s-ar putea complica, întrucât acesta la rândul său a intrat în contacte cu multe persoane. Rămâne de urmărit care va fi evoluția stării sale, dar și dacă sunt afectate și alte persoane cu care acesta a interacționat.

Andrei Ando ține să precizeze că în cazul său nu a fost testare „la cerere“, ci „la boală“. Spune că a fost șocat de rezultatul pozitiv al testului. În mesajul său subliniază că, „boala nu este o conspirație“. „Simptomele mele au început de joi, cu presiuni în coșul pieptului, pe care inițial le-am atribuit stresului. A doua zi am tușit de câteva ori, dar ca și cum ți-ai drege vocea, nimic grav. Vineri noaptea am făcut febră aprox. 38 grade Celsius. Cu frisoane foarte mari și transpirație abundentă. Sâmbătă dimineața febra a urcat la 38,3, transpirația abundentă a continuat, presiunea în piept s-a accentuat. Am tușit, dar numai sporadic. Spre seară febra continuat să crească, deși am luat patru tablete de Paracetamol. Au început să mă doară mușchii și capul. Ambulanța a ajuns cu puțin înaintea orei 22, cu o echipă foarte faină, de trei paramedici. M-au consultat, au constatat că sunt simptomatic Covid-19. Rezultatul testului a venit luni. Până atunci am stat în izolare la pat, deși, culmea, duminică m-am simțit foarte bine, exceptând durerile musculare (ca după niște exerciții fizice grele) și presiunea constantă în piept“, a mai susținut directorul din cadrul CJA, Andrei Ando, care va lua o pauză de la muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.