dragon2013 este anul dragonilor exotici. La finele lunii iulie este programat Campionatul Mondial de Bărci-Dragon IDBF de la Szeged. Festivalul destinat bărcilor-dragon, decorate cu cap de dragon şi având o lungime de 12,5 metri, este un eveniment uimitor, spun organizatorii maghiari.
Trei echipaje din ţara noastră vor reprezenta România: Sport Award Bucureşti, Banatul Timişoara şi LPS Arad.
Echipajul arădean şi-a făcut încălzirea la Memorialul „Sorin Loboţ”, desfăşurat weekend-ul trecut pe râul Mureş. Echipajele tricolore vor parti­cipa la clasele open, masculin, feminin, mixt şi veterani (40+). Evenimentul de influenţă asiatică, în care sportivii vâslesc în tandem pe ritmul toboşarului, are loc între 21-28 iulie.
La nivel mondial, peste 10 milioane de persoane practică acest sport în cadrul IDBF (International Dragon Boat Federation). Asociaţia Bărcilor-Dragon din Ungaria (MSSZ) a introdus această ramură sportivă în anul 1998. Datorită popularităţii în continuă creştere, la festivaluri sunt reprezentate aproape toate categoriile de vârstă. La Campionatul Mondial de Bărci-Dragon IDBF din acest an sunt aşteptaţi mii de participanţi de pe cele cinci continente.

Recomandările redacției