Un echipaj arădean, la Mondialul bărcilor-dragon

0
134

dragon2013 este anul dragonilor exotici. La finele lunii iulie este programat Campionatul Mondial de Bărci-Dragon IDBF de la Szeged. Festivalul destinat bărcilor-dragon, decorate cu cap de dragon şi având o lungime de 12,5 metri, este un eveniment uimitor, spun organizatorii maghiari.
Trei echipaje din ţara noastră vor reprezenta România: Sport Award Bucureşti, Banatul Timişoara şi LPS Arad.
Echipajul arădean şi-a făcut încălzirea la Memorialul „Sorin Loboţ”, desfăşurat weekend-ul trecut pe râul Mureş. Echipajele tricolore vor parti­cipa la clasele open, masculin, feminin, mixt şi veterani (40+). Evenimentul de influenţă asiatică, în care sportivii vâslesc în tandem pe ritmul toboşarului, are loc între 21-28 iulie.
La nivel mondial, peste 10 milioane de persoane practică acest sport în cadrul IDBF (International Dragon Boat Federation). Asociaţia Bărcilor-Dragon din Ungaria (MSSZ) a introdus această ramură sportivă în anul 1998. Datorită popularităţii în continuă creştere, la festivaluri sunt reprezentate aproape toate categoriile de vârstă. La Campionatul Mondial de Bărci-Dragon IDBF din acest an sunt aşteptaţi mii de participanţi de pe cele cinci continente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.