Un nou incident a avut loc la Colegiul „Mihai Viteazul“ din Ineu, la exact o lună după ce mai mulți elevi au aruncat o catedră în aer cu o petardă de mare putere. De data aceasta, un tânăr de aproximativ 16 ani a intrat în școală cu un pistol de tip airsoft.
Luni, în jurul orei 10:35, un echipaj din cadrul Poliției Ineu a cerut sprijin echipajului de jandarmi aflat în serviciu de ordine și siguranță publică pe raza orașului Ineu, deoarece au informații că în incinta Colegiului „Mihai Viteazul’’ din localitate, se află o persoană, care are asupra sa un pistol. Ajunși la fața locului au constatat că persoana în cauză plecase. Imediat s-a trecut la identificarea și căutarea lui. Din relatările elevilor aflați în incinta liceului s-a stabilit că persoana căutată este un tânăr de aproximativ 16 ani, elev la Liceul „Sava Brancovici” din aceeași localitate. Atât echipajul de Poliție, cât și cel de Jandarmi, s-au deplasat la unitatea de învățământ sus amintită, unde în urma discuțiilor avute cu directorul liceului s-a stabilit că elevul se numește F.D. Cristea și conform planificării ar trebui să se afle la orele de practică. Luându-se legătura cu cel responsabil de îndrumarea lui în stagiul de practică, s-a dovedit că acesta era absent.  Având aceste informații și fotografia celui căutat, echipajul de jandarmi a trecut la căutarea acestuia în încinta barurilor și restaurantele de pe raza localității.  A fost identificat la scurt timp, în incinta Restaurantului Intim, aflându-se la masă cu o fată. După ce și-au declinat calitatea, echipajul de jandarmi au trecut la identificarea acestuia și în urma controlului corporal preventiv, în buzunarul interior al hainei, s-a găsit un pistol de tip Airsoft, replică după JERICHO B, fără încărcător. Acesta a fost condus la sediul Poliției Ineu pentru luarea măsurilor legale.
Au aruncat catedra  în aer
Amintim că o anchetă a fost declanşată la Colegiul „Mihai Viteazul” din oraşul Ineu, unde câţi­va elevi au provocat o explozie, după ce au dat foc unei petarde sub catedra din clasă. „În cursul zilei de vineri (n.r. – 19 ianuarie), rămaşi singuri într-o sală de clasă, din joacă, câţiva   dintre elevi au aruncat în aer catedra din încăpere, cu ajutorul unei petarde de mare putere, fără a se gândi că puteau fi răniţi serios ei înşişi, sau puteau răni alţi colegi. Forţa exploziei a distrus complet obiectul de mobilier, însă, din fericire, niciunul dintre elevi nu a păţit nimic”, declara, la vremea respectivă, pentru Agerpres, prof. Emilia Şoriţeu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Imediat după ce s-a aflat despre acest eveniment, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a luat legătura cu directoarea colegiului din Ineu, pentru a-i solicita informaţii suplimentare. „Doamna director ne-a informat că în şcoală a fost de­clanşată o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi care sunt elevii care se fac vinovaţi de acest eveniment”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
Ulterior, după o săptămână, elevii care au aruncat în aer catedra s-au ales cu o mustrare scrisă și scăderea notei la purtare la opt. De asemenea, ei au început să fie atent supravegheați de profesori, timp de opt săptămâni.

Recomandările redacției