batausIncident grav la Liceul Atanasie Marienescu din oraşul Lipova, unde un elev din clasa a XII-a a ajuns la spital şi a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost bătut măr chiar pe unul dintre coridoarele liceului. Cel mai probabil acesta nici nu a avut timp să se apere, pentru că s-a trezit direct sub o ploaie de lovituri primite de la un alt băiat, ce nu mai este elev şi care l-a pus la pământ. A fost salvat de elevii ieşiţi din sălile de clasă în timpul pauzei, dar şi de cadrele didactice sosite de îndată la locul incidentului în momentul în care au auzit scandal pe culoarele şcolii.
Totul s-a petrecut chiar în timpul programului de şcoală. La primele ore ale dimineţii, între un elev din clasa a XII-a  şi unul din clasa a IX-a a avut loc un scandal. Cel mic nu s-a lăsat intimidat şi şi-a sunat tatăl şi fratele pentru a-i chema în ajutor. Câteva ore mai târziu, cei doi au intrat în incinta liceului printr-o gaură din gard de unde au ajuns direct pe coridoare. Vestea că rudele elevului din clasa a IX-a sunt în şcoală a ajuns rapid la elevul din anul terminal care s-a făcut rapid nevăzut. Aşa că din greşeală ori pentru simplul fapt că s-a aflat în preajma lor, un altul a fost luat la bătaie.
Agresorii şi-au lovit victima cu pumnii şi picioarele până când a fost îndepărtaţi de acolo. Plin de sânge, cu răni la cap, elevul a mers iniţial acasă, crezând că îşi va reveni.
Oamenii legii au deschis o anchetă şi au stabilit că cel care trebuie tras la răspundere pentru cele întâmplate este fratele elevului din clasa a IX-a. „Principalul suspect, Emanuel G., a fost audiat în legătură cu cele întâmplate la liceu. Pe baza probelor, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri dar şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Pentru aceste fapte el riscă între unu şi cinci ani de închisoare”, a declarat Victor Giura, prim-procuror  la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova.
Conducerea liceului a deschis o anchetă
Profesorii au deschis şi ei o anchetă în urma acestui incident în care a fost implicat un elev nevinovat. „Am făcut verificări, iar astfel am aflat că fratele şi tatăl unui elev au intrat în incinta liceului nostru fraudulos. S-au legat apoi de un elev nevinovat pe care l-au lovit. Profesorul de serviciu a chemat imediat Poliţia dar elevul agresat a spus iniţial că nu va depune plângere. A mers acasă, dar câteva ore mai târziu i s-a făcut rău, iar părinţii l-au transportat la spital la Arad, iar de acolo a fost transferat la Timişoara. Noi am luat deja măsuri împotriva elevilor implicaţi în primul conflict. Interesant este că toţi cei implicaţi în scandal sunt din Chesinţ”, a precizat profesorul Aliodor Drăgan, directorul Liceului Atanasie Marienescu din Lipova.
Agresorul riscă să ajungă după gratii
În plus, elevul din clasa a XII-a, implicat în conflictul cu cel mic a fost sancţionat de dascăli şi a fost exmatriculat pentru trei zile, în plus se va alege şi cu nota scăzută la purtare. Nici cel mic, din clasa a IX-a nu va scăpa fără a fi tras la răspundere, însă în momentul în care se va întoarce la şcoală deoarece după incident nu a mai frecventat orele.
Medicii l-au supus pe elevul bătut mai multor investigaţii. Avea răni serioase, iar din acest motiv au decis să-l ţină internat pentru câteva zile. Şi medicii legişti au întocmit un raport medico-legal în cazul său şi au spus că acesta se va recupera în aproximativ 15 zile.
Poliţiştii şi procurorii au făcut verificări în ceea ce-l priveşte pe agresor. Astfel au aflat că acesta mai este cercetat în alte şase dosare tot pentru loviri, ameninţări şi furturi, cazuri care nu au fost încă soluţionate.
Dacă va fi găsit vinovat acum, riscă să ajungă în spatele gratiilor.

Recomandările redacției