Un eveniment important pentru dieceni

1
1771

Într-o zi frumoasă de toamnă, cu căldură de 25 de grade în termometre, s-a adunat foarte multă lume la Biserica din Dieci. Și nu doar pentru că era duminică, ci pentru că locuitorii din Dieci aveau să sărbătorească un eveniment important pentru comunitatea lor. Unii erau îmbrăcați în costume populare, mă refer în special la partea feminină, pentru că în ceea ce privește bărbații, unora dintre ei le-a lipsit și masca. Nu m-am putut abține să nu îi întreb motivul pentru care nu o poartă, iar răspunsul a fost că „masca aia nu te protejează“. L-am privit din cap până în picioare și am sesizat că e un tânăr și nu mai era cazul să continuăm discuția. Să revenim așadar la subiectul nostru de azi.

Locuitorii Dieciului sunt credincioși, iar pentru ei această zi nu doar că este un eveniment, dar și o sărbătoare. După oficierea Sfintei Liturghii, am purtat o discuție cu părintele nou instalat în parohia Dieci. Este vorba despre preotul Ștefan Groza, care a precizat că este o bucurie și o onoare pentru el că a ajuns în această parohie. Bineînțeles, a ajuns prin concurs. „Evident, am ajuns prin concurs să păstoresc această parohie și să slujesc în Biserica cu Hramul Buna Vestire“, ne-a spus noul părinte.

Am discutat cu un credincios din Tălagiu referitor la părintele Groza. Numai cuvinte de laudă și frumoase a avut la adresa părintelui, „mai ales dacă am venit la Biserică cu ocazia instalării domniei sale în această parohie“.

Iată ce ne spune și domnul primar Ștefan Galea, edilul comunei Dieci, care este în același timp și dirijorul corului Bisericii. Prezent la eveniment a fost și viceprimarul Bogdan Florin. „Sper să avem parte de un nou început. Situația la noi a fost greu încercată în ultimii ani. Mă bucur să văd atâta lume că a venit pentru această ocazie. Îl asigur pe noul părinte că va avea din partea noastră întregul sprijin de care are nevoie“, ne-a asigurat primarul Ștefan Galea.

La instalarea părintelui a fost prezent și un sobor de preoți și părintele protopop Beni Ioja de la Protopopiatul Sebiș, care i-a urat succes.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.