Autorităţile indoneziene au reuşit să salveze 140 de persoane care se aflau la bordul unui feribot ce s-a scufundat marţi în apropierea coastelor insulei Sulavesi din Indonezia, cel puţin patru persoane pierzându-şi viaţa, informează Mediafax.
Acest incident are loc după ce la sfârşitul lunii iunie un alt feribot s-a scufundat în lacul Toba din sud-estul Asiei, unul dintre cele mai adânci lacuri vulcanice din lume, unde aproximativ 200 de persoane şi-au pierdut viaţa.
Cel puţin patru persoane au fost declarate decedate în incidentul de marţi, a afirmat şeful administraţiei insulei Selayar pentru postul TVOne.
În momentul scufundării, pe feribot se mai aflau câteva vehicule, a mai anunţat postul TV. Nava se afla aproape de ţărm.
Nu se cunoaşte cu exactitate câte persoane au fost salvate, dar imaginile au arătat zeci de persoane care se agăţau de chingile vasului sau se aruncau în apă purtând veste de salvare.
Indonezia se confruntă frecvent cu astfel de incidente deoarece măsurile de siguranţă sunt adesea trecute cu vederea, iar navele sunt supraîncărcate.

Recomandările redacției