O situație inedită este întâlnită  în localitatea Vinga, unde un crescător de animale, Nicolae Stoicu le cântă vacilor sale la saxofon. În timp ce ascultă muzică, animalele pasc liniștite pe câmp.  Omul este convins că astfel tratate vacile  vor da mai mult lapte, potrivit kanald.ro.

 Bărbatul de 71 de ani  a lucrat la o mină de cărbune, însă muzica a fost întotdeauna adevărata sa pasiune.  Acum omul aflat în pensie merge cu vacile la păscut și le cântă de răsună valea.

,,Joiana, hai să-ti facă moșu’ o melodie, ca să ai poftă de mâncare, bine? Acum, acum!”, le îmbie crescătorul pe animale.

Nicolae Stoicu a achiziționat saxofonul de pe internet și este convins că muzica le determină pe vaci să pască mai cu poftă și să dea lapte mai mult cu 10%, după cum afirmă bărbatul. ,,N-ați văzut, cum pun mâna, mănâncă cu poftă și dau cu 10 la sută  lapte mai mult!”, povestește pensionarul, conform sursei citate.

Vecinii acestuia spun că ascultă cu plăcere muzica omului. ,,E vecin cu noi. În fiecare zi cântă și ne place”, spun sătenii, conform kanald. Ro.

Specialiștii în creșterea animalelor spun că ,,tratamentul” bătrânului  pentru animalele sale este chiar este recomandat, ca urmare vacile sunt mai relaxate și dau lapte mai mult.

Recomandările redacției