Un film despre Stephen Hawking la cinema în aer liber, în Parcul Eminescu

0
176

TTOE_D04_01565.NEF

În perioada 7 – 12 iulie 2015, de la ora 21.30, Centrul Municipal de Cultură Arad și Asociația Culturală Metropolis îi invită pe toți arădenii la cinema în aer liber.

Vor fi proiectate 6 filme de autor, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 metri pătraţi, și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Accesul pentru vizionarea filmelor este liber.

Săptămâna de cinema în aer liber debutează mâine, 7 iulie, ora 21.30 cu filmul Teoria întregului/ The Theory of Everything, în regia lui James Marsh, cu Eddie Redmayne în rolul principal, laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun actor. Filmul descrie relaţia dintre Stephen Hawking şi soţia sa, Jane.

Cei doi s-au cunoscut pe vremea când erau studenţi la Cambridge înanii ’60, exact învremea în care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.