Un fost milițian sau polițist a devenit primar în comuna lui

0
8530

de VOICU SIDA 

Este o vorbă din popor care spune că „omul sfințește locul“, dar să știți că nu întotdeauna se nimerește ca unii oameni să-și lase loc de bună ziua după ce au lucrat ani de zile într-un anumit domeniu de activitate. Cu atât mai mult, cu cât vorbim de un domeniu cu totul special, expus, acela al apărării legii. În slujba legilor ești pus atunci când ești polițist sau jandarm.

Trebuie să spunem însă de la bun început că și legile acestea sunt interpretate de fiecare în parte. Ele sunt trecute prin filtrul personalității distincte ale omului, având parte de doza de subiectivism a fiecăruia dintre noi. Cu toate acestea, din postura de apărător al legii, trebuie să te mai și gândești să-ți lași loc și de bună ziua atunci când trec niște persoane pe lângă tine. Iar dacă îți mai și zâmbesc, în locul unor strângeri din dinți, atunci înseamnă că ai reușit să îți onorezi cu cinste meseria de polițist. Ba chiar am putea îndrăzni să spunem că meseria a atins nivelul unei vocații.

În ceea ce mă privește, recunosc în mod cinstit că nu am auzit ca după îndeplinirea vârstei de pensionare cineva să candideze în comuna sa pentru funcția de primar, din postura de fost polițist și chiar milițian, și să câștige alegerile. Ba mai mult, din postura de independent.

Dragii mei, de la vârsta de 7 ani au plecat toate până în momentul în care a fost declarat învingător ca primar. Mă refer aici la un fost comisar șef în cadrul IPJ Arad, domnul Gheorghe Dărău.

În cadrul unei discuții pe care am purtat-o cu dumnealui, îmi spunea: „Un milițian sau polițist trebuie să fie, în primul rând, un organ educativ și de prevenție“.

Oare câți oameni avem, din rândurile poliției sau ale jandarmeriei, să ajungă în administrație, pe postul de primar? Cu siguranță că Gheorghe Dărău, primarul comunei Hălmagiu, este singurul edil din Ardeal care a ocupat înainte funcția de polițist. L-am întrebat care este motivul pentru care a intrat în politică, iar răspunsul său a fost: „Nu am făcut niciun fel de politică în afară de cea a cetățeanului. Vreau să fac ceva pentru comuna în care am crescut și cu siguranță nu îi voi dezamăgi pe cei care au fost alături de mine“.

Da, așa este. Până la urmă, trebuie să dovedești că ești om, ori de unde ai veni. Dar asta se poate vedea când nu mai ești într-o funcție și în contact cu cetățenii. Dacă nu ești om în funcția pe care o deții, atunci nici măcar prietenii nu sunt alături de tine și, din contră, nu știu cum să te ocolească. Darămite să fii ales primar, beneficiind de voturile unor oameni care ți-au dăruit întreaga lor încredere. Dacă nu era om, astăzi Gheorghe Dărău nu era primarul comunei sale.

Acum vrea ca în câteva zile să modernizeze piața și să o autorizeze. Mă refer aici la piața de animale. Este un lucru mult așteptat de cetățenii acestei comune, dar și a celor de prin împrejurimi, chiar din județele limitrofe.

Pentru toți acești cetățeni, redeschiderea pieței de animale reprezintă un vis devenit realitate, fiind cel mai tare proiect.

Au fost efectuate toate demersurile, rămânând de finalizat câteva mici retușuri. Apoi ne vom putea duce cu animalele la târg, mai puțin însă cu porci sau păsări.

Deja s-au făcut amenajările și, după cum am mai spus, mai sunt de efectuat mici retușuri. Îi dorim succes domnului primar Gheorghe Dărău.

VOICU SIDA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.