pasariUn bărbat a fost agresat fizic, în mod grav, după ce a surprins o persoană încercând să-i sustragă trei păsări din curte. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, prin rechizitoriul din 29 august, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ioan Patkany, aflat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu.
Din probatoriul administrat  în cauză a rezultat că în seara zilei de 20 iulie, inculpatul a pătruns fără drept în curtea unui imobilul din oraşul Chişineu-Criş, a sustras trei păsări şi i-a aplicat părţii vătămate M.V., care îl surprinsese, lovituri cu pumnii şi picioarele, pentru a-şi asigura scăparea.
Dosarul va fi înaintat Judecătoriei Chişineu-Criş spre competentă soluţionare.
„Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de codul de procedură penală, având ca scop  crearea cadrului procesual de administrarea probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul. Inculpatul va fi judecat în stare de arest preventiv.
(C.G.)

Recomandările redacției