Un gând pentru Diana

0
2248

Trecerea în neființă a iubitei Diana Perța, doamna învățătoare care și-a lăsat amprenta asuprta atâtor generații, a venit precum un val rece, izbitor.

Diana Perța și-a dedicat întreaga viață pedagogiei, activând 40 de ani ca învățătoare la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”. A fost trup și suflet pentru cei mici, construindu-și cu trudă un statut, un nume puternic în învățământul arădean.

Unul dintre cei mai apropiați colegi, care i-a împărtășit iubirea pentru dăscălie și care i-a fost alături 18 ani în „Ghiba”, Cristian Szabo, profund îndurerat, a înșirat în câteva rânduri, un scurt gând:

Hai la o țigară!
Mă conformam de fiecare dată! O țigară alături de Diana era un privilegiu, momentul de relaxare pe care îl aștepți cu înfrigurare după ore de tensiune, chiar dacă ești nefumător. Diana fuma cu voluptate, făcându-mă să-mi pară rău că nu-i împărtășesc viciul. De fapt, tot ce făcea era marcat de pasiune, acea pasiune care macină din genă ființa unui dascăl adevărat. Între două fumuri discutam despre toate cele, tot ce macină sau zidește sufletul celui de la catedră. Nu ne plângeam niciunul pentru că ne iubeam meseria, nu ne pierdeam în regrete, iar ea nu injura pe nimeni pentru că așa era ea. Mie, din când în când, îmi mai scăpa câte-o sudalmă, pe care ea o trata cu discretie și indulgență, ca o adevărată Doamnă. Da, acesta este cuvântul: Doamnă! Diana Perța a fost o Doamnă atât la catedră, cât și în viață, dovedind tuturor celor care au cunoscut-o încărcătura, simbolistica si valoarea acestui sublim cuvânt. Rămas bun, Diana!
”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.