Un grup de lucru înființat de CJ Arad se va ocupa de atragerea de investiții chineze

0
438

După ce conducerea Consiliului Județean a întreținut relațiile cu oficiali din Republica Populară Chineză, o importantă delegație chineză a vizitat din nou administrația.

Scopul vizitei a vizat discutarea unor direcții de colaborare în domeniul turismului cultural, respectiv informarea cu privire la potențialul de investiții în exploatarea apei termale.

Delegații chinezi susțin că, de la sfârșitul acestui an, o a doua cursă directă între Budapesta și China, va facilita accesul turiștilor chinezi înspre Europa Centrală și de Est. Astfel, Consiliul Județean Arad a propus extinderea discuțiilor de la nivel administrativ la nivelul agențiilor locale de turism, pentru a facilita organizarea de tururi în cele două state. De asemenea, CJA va propune Ambasadei Republicii Populare Chineze la București să ia în calcul extinderea acordării de vize și printr-un birou în vestul țării. „Aradul, prin poziția sa geografică, ar fi ideal în acest sens, pentru că este ușor accesibil de toți locuitorii din vestul țării și ar scuti doritorii de un drum la București. Delegații chinezi au precizat că vor susține, la rândul lor, această inițiativă“ – susțin cei de la CJA. Un alt subiect a vizat investițiile. Consiliul Județean Arad a creat un grup de lucru pentru facilitarea informării potențialilor investitori din Republica Populară Chineză, cu privire la condițiile începerii unei afaceri în Arad și susținerea administrativă pentru marii investitori. Delegații din China vor primi o informare oficială despre avantajele investițiilor în Zona iberă Arad-Curtici și în zonele industriale din municipiu sau județ.

„Suntem interesați de atragerea capitalului chinez în zona noastră, dar și de turiști. Aradul nu trebuie privit doar ca o destinație în sine, ci, vorbind în termeni realiști, pentru turismul de mare anvergură poate reprezenta o destinație de etapă, într-un circuit care să includă și alte obiective din România, Ungaria sau Serbia. Faptul că de la Budapesta va exista încă un zbor direct înspre China, reprezintă o deschidere importantă înspre spațiul Europei Centrale și de Est, dar și o înlesnire a fluxului de turiști de la noi înspre Republica Populară Chineză. Pe noi ne interesează, cu prioritate, ca Aradul și arădenii să profite de asta”, a declarat dr. Andrei Ando, directorul executiv al Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică. În cursul după-amiezii, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a prezentat delegaților chinezi obiectivele culturale din centrul municipiului Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.