Un iepure a împiedicat un avion să decoleze de pe aeroportul din Oradea

0
527

Un iepure care a ajuns din greșeală pe pista Aeroportului International din Oradea a dat peste cap planurile de călătorie a zeci de pasageri.

Aeronava în care se aflau aceștia a lovit animalul în timpul procedurii de decolare, iar din această cauză nu s-a mai ridicat de la sol. Oamenii au ajuns în Capitală cu o întârziere de aproape o jumătate de zi, conform stirile pro tv.ro. 

În aeronava ATR 72, care se pregătea să decoleze de pe pistă, erau 43 de pasageri și membrii echipajul. Pilotul a turat motoarele, iar aparatul a înaintat zeci de metri, apoi a frânat brusc. A lovit cu roțile din față un iepure ajuns pe pistă de pe câmp. Incidentul a avut loc în timpul manevrei de decolare.

Răzvan Horga, director Aeroportul Oradea“Căpitanul a anulat procedura de decolare, a ieșit la platformă, inspectând aeronava. S-a consultat cu echipa tehnică și a hotărât să anuleze zborul. Nu s-a constatat niciun fel de avarie.”

Pentru cei care urmau să ajungă în București a urmat o lungă așteptare. Au ajuns la destinație după aproape 10 ore cu altă aeronava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.