Un ilfovean a încercat să treacă graniţa folosindu-se de o carte de identitate falsă

0
318
frontiera
Persoana în cauză a fost reţinută la sediul P.F.

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din judeţul Ilfov, care intenţiona să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de o carte de identitate românească  falsă.

În data de 19.01.2015, orele 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat la controlul de frontieră pe sensul de ieşire din România, ca pasager într-un autocar care circula pe ruta România -Franţa, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals total, acesta neîndeplinind condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care au demarat cercetările.

În urma verificărilor efectuate şi a declaraţiilor persoanei în cauză s-a stabilit că este vorba de cetăţeanul român Călin M., în vârstă de 33 ani, din judeţul Ilfov.

Bărbatul a declarat că dorea să ajungă în Franţa, dar nu a deţinut niciodată documente de identitate, fapt pentru care şi-a procurat un document fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca  la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat agent şef adjunct de poliţie, Adelina Limban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.