În această dimineață, după ce a sosit știrea unei locuințe care a luat foc, încă un incendiu violent care s-a extins cu repeziciune pe o suprafață de circa 40 de metri pătrați a avut loc. Acesta ar fi putut periclita inclusiv circulația de pe centura ocolitoare a autostrăzii Arad-Timișoara, în zona cartierului Confecții.
Incendiul a fost surprins de polițiștii locali ai Biroului Protecția Mediului aflați în patrulare pe strada Lungă. Aceștia, observând fumul dens de pe malul opus al canalului Mureșel, s-au deplasat  la fața locului în cel mai scurt timp și au semnalat imediat incidentul la numărul unic de urgență 112.
Persoanele care incendiaseră o cantitate semnificativă de deșeuri au reușit să părăsească locul faptei înainte de sosirea polițiștilor locali. Detașamentului de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad și-a făcut imediat apariția și focul care se extinsese pe o porțiune semnificativă de vegetație a fost stins la scurt timp după apelul polițiștilor locali.
Ținând cont de faptul că, în această perioadă a anului, numărul cetățenilor care aleg să incendieze vegetația uscată, atât în gospodării cât și pe domeniul public este în creștere, fără a se ține cont de pericolul pe care îl reprezintă focul deschis scăpat de sub supraveghere, DGPL Arad va intensifica operațiunile de patrulare pe raza municipiului, în vederea prevenirii unor astfel de incidente.

Recomandările redacției