Este vorba despre nimeni altul decât purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Dan Monoranu. De 21 de ani, Dan este subofițer la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, iar în timpul liber, pompier voluntar în cadrul Serviciului Voluntariat pentru Situații de Urgență Livada

Acum două săptămâni, a ajutat la stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe case din Cartierul Verde, din Arad. După o luptă cu focul, care a durat mai bine de patru ore, incendiul a fost stins. Dar nu și durerea unei familii, care a rămas fără casă.

Marea problemă a familiei era găsirea unui adăpost, având în vedere că au un copil mic, de 1 an și 6 luni, și iarna se apropie. Soluția a venit de la jandarmul arădean. Dan a luat legătura cu familia respectivă și le-a oferit un apartament în care să locuiască, atât cât au nevoie, până vor reconstrui locuința distrusă de incendiu.

Gestul lui Dan a adus liniște și speranță tinerilor părinți. Un gest pe care Dan îl face fără a aștepta nimic în schimb, căci a învățat de la părinții săi că un om bogat este acela care dăruiește.

Recomandările redacției