frontiera

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din Macedonia care intenţiona să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de un paşaport fals.

În data de 08.03.2015, în jurul orei 00.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România, ca pasager într-un autoturism marca Mercedes, condus de un cetăţean bulgar, un bărbat care s-a legitimat cu un paşaport albanez.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals, acesta neîndeplinind condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic (fila informatizată fiind falsificată), motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor effectuate, s-a stabilit că este vorba de un bărbat din Macedonia, N.S., de 47 de ani, care a declarat că doreşte să ajungă în Spaţiul Schengen.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției