Un mânz născut cu o deformație a capului a creat agitație printre localnicii din Zărand

2
330

Un fapt mai neobișnuit a creat mare rumoare printre localnicii din Zărand în acest sfârșit de săptămână. O familie de săteni din satul Zărand – comuna Zărand a observat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iapa pe care o aveau se pregătea să fete. Au rămas lângă ea și pe la ora două a dimineții de sâmbătă a venit pe lume un mânz cu o înfățișare tare ciudată care i-a mirat peste măsură. Acesta avea o configurație mai deosebită a capului – în zona cefei, a ochilor și a gurii având unele deformări – restul corpului fiind în limite normale.
Din spusele oamenilor, iapa în cauză era la a treia fătare, primii doi mânji fiind normali. Acesta al treilea mânz a rezultat în urma unei monte artificiale dar nimeni – mai ales proprietarii animalului – nu s-au așteptat ca el să aibă astfel de probleme.
„Oamenii s-au mirat – ca la țară – de aspectul său aparte, considerându-l a fi un monstru, deși nimeni nu poate ști ce a cauzat această deformare. De fapt, mânzuțul nici nu a supraviețuit și la câtăva vreme după fătare a murit și iapa, din păcate“, ne-a spus un localnic.
Pentru a nu mai alimenta discuțiile apărute, autoritățile locale așteaptă verdictul vaterinarului.
De prisos să mai spunem anomalia a stârnit multe vorbe prin­tre localnici, fiecare având pro­- pria sa „teorie“ despre ce ar pu­tea fi.
(F.B.)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.