Un marş de amploare pentru stoparea uciderii copiilor va avea loc la Arad

0
228

alegeAsociaţia Ieromonah Arsenie Boca şi Asociaţia Brâncoveanu, ambele din Arad, în parteneriat cu Campania de informare „Alege Viaţa!” organizează sâmbătă, 22 martie 2014, a treia ediție a „Marşului pentru Viaţă”. Acest eveniment are o amploare națională, urmând să se desfă­șoare simultan în peste 27 de orașe ale României.
Scopul Marșului pentru Viață este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei, formată dintr-un tată şi o mamă, ca temelie a societăţii.
Anul 2014 este al 22-lea an consecutiv de scădere demografică în România. „Scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cau­zeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin politici guvernamentale de restricţio­nare şi oprire a avorturilor şi de încurajare a natalităţii, cum deja se întâmplă în mai multe ţări europene. Pierderile sunt inestimabile şi ele afectează vizibil toate aspectele vieții, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele de pensii sau asigurări de sănătate și până la puterea creativă a neamului nostru. În viitor, România va depinde în mare parte de imigrație, pentru a putea exista în continuare. Fără copii, România moare! Pentru mai multe informaţii, vă ru­găm să accesați pagina www.alegeviata.org, pe face­book Alege Viata, să scrieţi la maria@alegeviata.org sau să contactaţi orga­nizatorii la numărul de telefon 0742 678 744“,ne-a declarat Ana Maria Jitea, unul dintre organizatorii marşului.
Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii, România a pierdut, numeric, 4.000.000 de locuitori, iar populația a îmbătrânit vizibil. Aproximativ opt milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor.
În timpul marșului va fi lansat un Manifest adresat societății şi clasei politice. Prin acesta se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială.
În Arad Marşul pentru viaţă are ca punct de plecare Piaţa Avram Iancu, sâmbătă 22 martie 2014, orele 12:00, continuă cu o oprire la Spitalul Matern şi se va finaliza în faţa Catedralei ortodoxe Sfânta Treime cu o cruce de lumânări în memoria copiilor ucişi prin avort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.