Un medic arădean a transmis cu bună știință virusul în Spitalul Județean

1
2847

Un medic arădean este anchetat de procurori pentru că a transmis coronavirus în spital, deși știa că este infectat. În data de 5 iunie a.c., la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În cuprinsul actului de sesizare întocmit în cauză s-a reţinut că, în data de 25 martie a.c., un medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Arad, deşi a cunoscut că este diagnosticat pozitiv cu virusul COVID-19, s-a prezentat la locul de muncă, unde a interacţionat cu colegii şi cu pacienţii, făcând posibilă transmiterea în acest mod a virusului şi altor persoane.  În cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

„Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

 

1 COMENTARIU

  1. De ce este anchetat?
    Deoarece acest medic a fost obligat sa munceasca pe timpul pandemiei.Atuci ar trebui sa fie anchetati si asistentii si cei din MAI pentru transmiterea virusului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.