Un medic arădean este anchetat de procurori pentru că a transmis coronavirus în spital, deși știa că este infectat. În data de 5 iunie a.c., la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În cuprinsul actului de sesizare întocmit în cauză s-a reţinut că, în data de 25 martie a.c., un medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Arad, deşi a cunoscut că este diagnosticat pozitiv cu virusul COVID-19, s-a prezentat la locul de muncă, unde a interacţionat cu colegii şi cu pacienţii, făcând posibilă transmiterea în acest mod a virusului şi altor persoane.  În cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

„Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

 

Recomandările redacției