Un medic care a vindecat 1000 de pacienți cu Covid riscă să-și piardă postul

1
1926

Zilnic auzim de pacienți care mor prin spitale, având Covid. Tot aproape zilnic, suntem informați că nu mai sunt locuri la ATI. În tot acest timp, un medic din vecinătatea Aradului, face ,,minuni”, salvând toți pacienții diagnosticați cu Covid, de acasă, nu în spital. Aproximativ o mie de pacienți Covid, în diferite stadii ale bolii au fost vindecați de un medic pneumolog din Oradea. Medicul orădean a ales să abordeze boala ca pe o pneumonie atipică.

Flavia Groșan este medic pneumolog în Oradea și are până acum aproape o mie de pacienți Covid vindecați fără o zi de spitalizare, doar cu medicație specifică.  Doctorul spune că în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii. Pacienții infectați cu Sars Cov2, au de fapt o pneumonie, una atipică, dar pneumonie, și trebuie tratată ca atare, spune dr.Groșan.

„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns.

Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. (…)

Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic”, declară dr. Flavia Groșan într-un interviu pentru Antena3.

Medicul orădean, atrage atenția să supradozajele de oxigen administrate în spitale provoacă edem cerebral, aceasta fiind una dintre cauzele deceselor pacienților.

”În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturație. Medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital și a apelat la mine. Am reușit să îl vindec fără spitalizare și doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicație calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”, a precizat medicul pneumolog Flavia Groșan.

De asemenea medicul avertizează că administrarea Kaletrei și a Codeinei în Covid este considerată o mare greșeală de către medicul Flavia Groșan, pentru că acestea agravează boala. ”Norocul a fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon și întrebau de ce nu au diareee și de ce se simt bine pacienții. Aceste asistente au salvat viața bolnavilor. Le mai dau în spitale și Codeină să oprească tusea și toate secrețiile rămân în plămâni, ei zic că sunt cheaguri, eu zic că sunt secreții inflamatorii, saturația începe să scadă, devin agitați că nu pot respira, îi sedează, îi pun pe mască și după care Dumnezeu cu mila”, a mai afirmat Grosan.

Cu toate că a vindecat un număr atât de mare de pacienți, fără a avea nici macar un singur deces, medicului riscă să-i fie afectată cariera medicală. În urma afirmațiilor făcute în presă, reprezentanții Colegiului Medicilor Bihor au transmis că s-au autosesizat și luni, 22 martie, la ora 14:00, vor avea o discuție cu dr.Flavia Groșan, în cadrul Comisiei de etică și deontologie profesională.

Doctorița va fi invitată să își exprime în scris argumentele medicale vizavi de expunerea profesională din mai multe domenii medicale (inclusiv de Anestezie Terapie Intensivă), date în presă.

Colegiului Medicilor Bihor, a transmis  că medicul pneumolog este implicat și dedicat pacienților, în schimb „dezaprobă derapajul profesional ofensator al doamnei doctor asupra întregii bresle medicale, dar, mai pregnant, asupra pneumologilor. Doamna doctor a dat declarații ce contravin eticii și deontologiei profesionale pe un canal media național contrazicând și chiar combătând toate protocoalele nationale și internaționale de tratament ale infecției SARS-Cov2”, conform sursei Antena 3.

1 COMENTARIU

  1. N-am cuvinte să-mi exprim revolta ! Măcelul gestionat de specialiștii care aleg să nu se implice nu supără nici o autoritate, dar cînd un profesionist dispus să-și mobilizeze toți neuronii și tot sufletul pentru a înțelege cauzele suferințelor și a ocoli greșelile și manevrele prostești ridică glasul în speranța că se vor trezi și ceilalți, în loc să se aleagă cu recunoaștere și colaborare se vede atacat, discreditat și chiar batjocorit în public ! Cer tuturor celor care nu și-au abandonat rațiunea și verticalitatea să se solidarizeze cu această doamnă doctor și cu alții ca ea, și să nu permitem nimănui să le facă nedreptate !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.